شک و بدبینی به همسر
Doubt and cynicism towards the wife
شک و بدبینی به همسر
هر کدام از زوجین شاید حداقل یک بار شک به همسر را تجربه کرده باشند، وقتی ما به شریک عاطفی خود احساس مالکیت و وابستگی پیدا میکنیم، این احساس مالکیت باعث ایجاد شک و رفتارهای کنترل گرانه می شود، همینطور باعث ایجاد نگرانی هایی می شود که نکند شریک عاطفی شما به فردی جز شما علاقه مند شود و توجه اش به سمت دیگری برود و شما او را از دست بدهید.
ترس از دست دادن و همینطور احساس مالکیت از اصلی ترین علل شک به همسر و شریک عاطفی هستند.
این ترس ها معمولا ریشه در جاهای خالی و کمبود های شخصیتی هستند که از گذشته به جا مانده،
به طور مثال فردی که در کودکی مورد بی مهری قرار گرفته و از سمت والدین اش طرد شده یا به طور مداوم از مراقبین خود احساس ناکافی بودن را دریافت کرده است، خود را مستحق دوست داشتن و تعهد نمیداند و در بزرگسالی در رابطه با شریک عاطفی اش نمی تواند اعتماد را جایگزین شک و بی اعتمادی کند و متاسفانه این شک و بی اعتمادی به مرور باعث تخریب و آسیب به رابطه می شود.
معمولا افراد شکاک از خیانت شریک عاطفی خود واهمه دارند و به طور مداوم طرف مقابل را کنترل میکنند در صورتیکه این رفتارهای کنترل گرانه و بی اعتمادی مداوم خود میتواند باعث بروز خیانت شود، زیرا این رفتار و احساس شما بی احترامی نسبت به طرف مقابل است و باعث سردی و فاصله گرفتن و معمولا سوق پیدا کردن به او سمت خیانت است .
*چطور با رفتارهای کنترل گرانه و شک همسرمان مقابله کنیم؟!
-به خط قرمز های همسرتان احترام بگذارید:
ممکن است بگو بخند با چت کردن و قرار با جنس مخالف از نظر شما اشکالی نداشته باشد ولی برای همسرتان ناخوشایند و آزاردهنده باشد .
-پنهان کاری نکنید، شفاف و صادق باشید:
اگر می بینید همسرتان شکاک است با توضیحات و رفتارهای مبهم و پنهان کاری به شک و بی اعتمادی او دامن نزنید. اگر قرار است سر کار بروید و در مسیر خواستید به دوست یا اعضای خانواده خود سر بزنید همسرتان را در جریان بگذارید.
به طور کلی سعی کنید رفتارهایتان را برای همسرتان شفاف سازی کنید تا نیازی به شک و کنترل گری او نباشد و به مرور بتوانید این شک و بی اعتمادی را تعدیل کند.
-احساساتتان را ابراز کرده و با همسرتان گفتگو کنید:
در رابطه با احساس خود نسبت به همسرتان و همینطور سوءتفاهماتی که ممکن است در بینتان باشد گفتگو کنید، با گفتگو ی صادقانه، شفاف و رفع سوء تفاهمات اعتماد بیشتری در بینتان شکل می گیرد.
-با همسرتان همدلی کنید :
سعی کنید جاهای خالی و ترس ها و نگرانی های همسرتان را ببینید و با او همدلی کنید.
به او یادآور شوید که دوستش دارید و به او یاری می دهید تا در کنار هم آسیب های رابطه تان را ترمیم کنید.
-همسرتان را متهم نکنید :
با فاصله گرفتن و متهم کردن همسرتان شک و بی اعتمادی او را تشدید کرده و آسیب بیشتری به رابطه تان وارد می کنید.
*چگونه شکاک بودنمان را درمان کنیم ؟!
-بپذیرید که شکاک هستید
قدم اول برای درمان و تعدیل هر رفتاری پذیرش است.
بپذیرید که شک و بی اعتمادی در شما رخنه کردی و ارتباطی به واقعیت های رابطه تان ندارد.
-نقاط قوت رابطه تان را ببینید
سعی کنید بر نکات مثبت و قوت مندی های رابطه و همسرتان تمرکز کنید، تمرکز بر نقاط ضعف، شک و بدبینی شما را تشدید می کند.
-حدس و گمان را از واقعیت جدا کنید
هنگامی که همسرتان را به بی مسئولیتی، خیانت و عدم علاقه به خودتان متهم می کنید کمی مکث کنید و در زمانی مناسب بررسی کنید که چقدر از این سوءظن ها با واقعیت همسرتان مطابقت دارد و چقدر از آن محصول ذهن شماست.
-از یک روانشناس کمک بگیرید
روانشناس به شما کمک می کند تا ریشه های این شک و بی اعتمادی را در خودتان بررسی کنید و آسیب ها و خلاءهای درونیتان را بیابید و بتوانید آن ها را ترمیم کنید تا در نهایت این احساسات آسیب زا در شما تعدیل شود.
شما عزیزان می توانید با مراجعه به کلینیک آرام اندیش بصورت حضوری و غیر حضوری از خدمات ما در این خصوص بهره مند شوید.
کلام آخر
آسیب های ناشی از شک به خیانت به قدری تدریجی و آهسته صورت میگیرد که می تواند ناگهان منجر به از دست دادن رابطه شود، پس تا آسیب های ناشی از بی اعتمادی و بدبینی در رابطه تان عمیق نشده به خودتان و رابطه تان کمک کنید.