خیانت در فضای مجازی
Betrayal in cyber space
خیانت در فضای مجازی
خیانت درد و فشار زیادی را در یک رابطه به فرد وارد میکند و احساس ناخوشایند ناکافی بودن و دوست داشته نشدن از طرف فردی که از لحاظ روانی و جسمی بیشترین نزدیکی را به او داریم، را ایجاد میکند، خیانت ممکن است عوامل متعددی داشته باشد که باید در صورت وقوع آنها را بررسی کرد.
در گذشته خیانت شکل و شمایل دیگری داشت و افراد برای خیانت و قرار های پنهانی باید بهانه های متفاوتی می آوردند از جمله سفر و قرار های کاری و … اما امروزه با گسترش تکنولوژی و شبکه های مجازی خیانت شکل دیگری به خود گرفته، وجود انواع پیام رسان ها به خصوص تلگرام و اینستاگرام، گروه های دوست یابی، کانال های مختلف تلگرامی، قابلیت های جدید پیام رسان ها که افراد نزدیک به شما را نشان می دهند و… گزینه های نامحدودی را در اختیار کاربران قرار می دهد.
در واقع با پیشرفت تکنولوژی، یک شریک آماده و حاضر در اطراف شما وجود دارد که تنها به اندازه یک کلیک کردن با شما فاصله دارد، فرد حتی در کنار همسر و اعضای خانواده اش میتواند در فضای مجازی با کسی در ارتباط پنهانی باشد.
این رابطه، زمانی به عنوان خیانت تلقی میشود که فرد علیرغم تعهد به یک رابطه عاطفی و جنسی در دنیای واقعی، همزمان، به طور پنهانی و دور از آگاهی شریک زندگی خویش با یک شریک اینترنتی نیز رابطه عاشقانه یا جنسی برقرار کند.
خیانت آنلاین را با عنوان سایبرسکس نیز می شناسند، خیانت اینترنتی زمانی اتفاق می افتد که افراد از رسانههای اجتماعی و سایر وسایل ارتباطی الکترونیکی برای خارج شدن از مرزهای ازدواجشان استفاده می کنند، در واقع نوعی رابطه عاطفی است که در آن افراد بدون اینکه تماس واقعی و جسمی برقرار کنند درگیر روابط صمیمی جنسی می شوند. در حقیقت، افراد حتی ممکن است چهره یکدیگر را نبینند یا صدای یکدیگر را نشنوند و هیچ تماس فیزیکی واقعی نداشته باشند، با این حال، یک خیانت آنلاین بسیار شبیه به یک خیانت واقعی است، حتی می تواند صدمات جدی به یک رابطه یا حتی یک خانواده وارد کند. خیانت آنلاین در فضای مجازی می تواند توجه فرد را از شریک زندگی و فرزندانش منحرف کند و نسبت به آن ها بی توجه باشد. حتی فرد مجبور می شود برای پنهان کارهای خودش دروغ بگوید. دروغ و پنهان کاری می توانند اعتماد لازم برای برقراری روابط مشترک در اعضاء خانواده را از بین ببرد.
وقتی به شریک عاطفی خود خیانت میکنید و زمان و انرژی خود را وقف ارتباط با فرد دیگری میکنید دیگر تفاوتی ندارد که این خیانت آنلاین است یا شکل دیگر .
دو فردی که درگیر یک رابطه اینترنتی می شوند، به سرعت و به راحتی اختیار از کف می دهند. برخی حتی به سکس مجازی معتاد می شوند و به این ترتیب موقعیت بغرنج قبلی پیچیدهتر و دشوارتر می شود. فردی که به سایبرسکس اعتیاد دارد، هر روز زمان بیشتری را مقابل صفحه نمایشگر هدر می دهد و به این ترتیب کمتر برای خانواده و همسرش وقت می گذارد.
یکی دیگر از خطرات خیانت مجازی این است که دو طرف رابطه تصمیم می گیرند که با هم ملاقات کنند. خیانت مجازی به لطف این ملاقات حضوری تبدیل به خیانت جنسی می شود.
برای حفظ روابط زناشویی باید بتوانیم از عوامل خطر و علت های خیانت مجازی آگاه شویم، برخی از افراد تصور میکنند که پورنو گرافی خیانت نیست در حالیکه پورنوگرافی می تواند زمینه ساز خیانت باشد. برخی از افراد خواهان ایجاد تمایز بین دوستی های مجازی و روابط عاطفی و خیانت هستند، شاید دوستی با جنس مخالف اصلی ترین علت خیانت نباشد، اما موضوع اصلی وفاداری، فریب و مخفی کاری در این نوع روابط است.
انجمن روانشناسی آمریکا در وبسایت خود عنوان کرد: “مطالعات متعددی نشان داده است که در خیانت های مجازی حتی در صورت عدم تماس حضوری و جنسی، روابط های آنلاین می تواند ویران کننده باشند. روابط های مجازی احساس نا امنی، عصبانیت و حسادت فرد را تحریک کند.”
در مورد اینکه آیا برقراری رابطه های آنلاین در فضای مجازی با شخصی ناشناس یک رابطه و یا خیانت محسوب می شود بحث زیادی وجود دارد. یک خیانت مجازی کاملاً آنلاین انجام می شود. اقدامات مربوط به پیام کوتاه، گپ زدن یا گپ ویدئویی با زمینه جنسی، بدون همسر فرد، همه یک خیانت مجازی تلقی می شوند. برقراری روابط در دنیای مجازی با شریک زندگی شخصی می تواند برای ازدواج بسیار سالم باشد. حتی ارسال پیامک در طول روز با همسرتان می تواند یک روش عالی برای نگه داشته و استحکام رابطه زناشویی باشد. اما آنچه که مهم است ویژگی های اصلی خیانت های مجازی می باشد که منجر به آسیب های در روابط بین همسران و ازدواج می شود. فرد روابط های اینترنتی و مجازی خود را اصولا مخفی و پنهان می کند. علاوه بر آن این روابط باعث تحریک احساسات جنسی در فرد می شوند.
**عوارض خیانت مجازی
شروع خیانت در فضای مجازی می تواند آسیب های زیادی را در پی داشته باشد، برخی حتی به سکس آنلاین اعتیاد پیدا میکنند و این باعث بدتر شدن اوضاع می شود، اعتیاد به فضای مجازی و سکس آنلاین باعث می شود فرد زمان زیادی را صرف اینترنت وتلفن همراهش کند و نسبت به خانواده و اطرافیانش بی میل وبی تفاوت شود.
خیانت آنلاین، مانند خیانت در زندگی واقعی، اغلب از وجود برخی از مشکلات در یک رابطه زناشویی ناشی می شود.
کسی که خیانت می کند ممکن است در رابطه با همسر واقعی خودش دچار سردی و مشکل شده باشد، بنابراین برای جلوگیری از خیانت مجدد باید علت اصلی آن شناسایی و درمان شود. پس به جای مراجعه به اینترنت و تلاش برای یافتن شادی یا برطرف کردن کمبود های زندگی خودتان، بهتر است با همسر یا شریک زندگی خود صحبت کنید و در صورت لزوم به مشاور مراجعه کنید. با مشاوره و مراجعه به یک روان شناسی و بررسی علت اصلی خیانت می توانید، همسرتان را از آسیب شدید و خودتان را از زندگی با احساس گناه و شرم نجات دهید.
**علل خیانت مجازی
دلایل مختلفی وجود دارد که مردم به سمت برقراری روابط در دنیای مجازی می روند و چنین اموری را شروع می کنند.
خیانت های اینترنتی در فضای مجازی عوامل متعددی میتواند داشته باشد که شامل:
* اعتیاد
* عدم توجه لازم از سوی همسر
* علاقه به تجربه جدید
* مشکلات مالی
* نیاز به تایید از سوی دیگری
* فانتزی های ذهنی
* نارضایتی جنسی
* مقایسه و چشم و هم چشمی
* سردی در رابطه زناشویی
* نیاز به درد و دل
* نارضایتی حرفه ای و سایر مشکلات حل نشده
علاوه بر آن، این روابط به دلایل زیر به آسانی شکل می گیرند:
* مقرون به صرفه بودن
* ناشناس بودن طرف مقابل
* دسترسی سریع و آسان به اینترنت
اگر فکر می کنید همسرتان در دنیای مجازی به شما خیانت می کند و در این مورد به او شک دارید، بهتر است علائم خیانت در دنیای مجازی را بشناسید.
**علائمی که نشان دهنده خیانت مجازی هستند:
* عدم نگرانی نسبت به روابط زناشویی خود
* وقت زیادی را صرف صفحات مجازی و تلفن همراه کردن
* تاکید بیش از حد بر حریم خصوصی
* بی میلی و بی اشتیاقی در رابطه جنسی با همسر
* بی مسئولیتی در خانه، خانواده و محل کار
* دفاع از خودشان در مورد زمان صرف شده برای گوشی و کامپیوتر
* بهانه گیری و انکار تغییر در رفتار های خود
* حساسیت زیاد و غیر قابل پیش بینی
* به راحتی پنهان کاری میکنند و دروغ می گویند
* بی علاقگی در تفریح و گذراندن وقت با خانواده وشرکت در مراسم خانوادگی
* سرزنش طرف مقابل در رابطه با عدم برقراری رابطه جنسی وسایر مسائل
* فاصله گرفتن و عدم صمیمیت با خانواده
* تغییر مکرر رمز تلفن همراه و سیستم های کامپیوتری و پنهان کردن گوشی و سیستم های کامپیوتری
* درد و دل کردن یا اعتماد کردن به فرد دیگری به جز همسر پس از یک روز سخت و ناخوشایند
* همسر خیانتکار نام عشق نامشروعش را با نامی جعلی ذخیره می کند تا همسرش متوجه خیانت او نشود
* استفاده مداوم از شکلکهای عاشقانه در چت کردن با فرد دیگری به جز همسر یا نامزد
درمان خیانت مجازی
در صورتی که شما احساس می کنید همسرتان در دنیای مجازی به شما خیانت می کند بهتر است:
* باید در این رابطه با همسرتان گفتگو کنید.
* بهانه ها و توجیهات همسرتان را در این رابطه نپذیرید.
* باید همسرتان سهم و اشتباهش را بپذیرد و تعهد دهد که این ارتباط را قطع کند.
* اجازه ندهید وابستگی همسرتان به اینترنت و فضای مجازی روی روابط شما با همسرتان تاثیر منفی بگذارد.
* خواستار یک ارتباط صادقانه و شفاف باشید تا بتوانید مشکلات و مسائلتان را حل کنید و اعتماد از دست رفته را ترمیم کنید.
* قانون و مرز های رابطه را مشخص کنید.
* برای اینکه مشکلات رابطه تان را ریشه ای تر حل و بررسی کنید از یک روانشناس کمک بگیرید.
کلام آخر
زمانی که مشاجره های زناشویی نادیده گرفته شده و قدمی برای برطرف کردن آن ها برداشته نشود، خیانت آنلاین به عنوان در دسترس ترین گزینه، اتفاقی است که زندگی مشترک زوجین را تحت تاثیر قرار می دهد.
پس برای بررسی علل و عوامل خیانت و ترمیم آسیب های ایجاد شده از روانشناسان و متخصصین زوج کمک بگیرید تا از بروز مجدد آسیب ها جلوگیری کنید. شما عزیزان می توانید با مراجعه به کلینیک آرام اندیش بصورت حضوری و غیر حضوری از خدمات ما در این خصوص بهره مند شوید.